fbpx
Home » Baan vinden » Tips voor het vinden van een baan

Tips voor het vinden van een baan

Naast het bezoeken van vacature sites zoals Jobbird, Monsterboard, Indeed, Nationalevacaturebank (zo kunnen we nog wel even doorgaan).. zijn er ook veel andere mogelijkheden. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Tips voor het vinden van een baan.


Open sollicitatie


Stuur eens een open sollicitatiebrief. Soms start een bedrijf helemaal geen sollicitatieprocedure, omdat ze voor die tijd al een geschikte kandidaat vinden. Dat bespaard een bedrijf namelijk veel tijd en kosten. Met een open sollicitatie laat je zien dat je gemotiveerd bent en val je nog meer op. Op deze manier verdwijnt je cv of brief niet in de grijze massa, maar is de kans groot dat ze alleen die van jou in handen hebben.


Persoonlijk afgeven van je cv


Print je cv uit en geef deze persoonlijk af in plaats van deze te versturen of mailen. Ook hiermee laat je zien dat je gemotiveerd en initiatiefrijk bent, je doet er extra moeite voor.


Gebruik je netwerk


De meeste banen worden ‘via via’ vervuld (familie, vrienden of bekenden). Het komt natuurlijk goed over als je bij een bedrijf word aanbevolen door iemand. Praat met mensen over dat je een baan zoekt, vraag aan ze of zij voor je rond willen kijken of bij andere willen informeren. Je kunt ook online aan de slag gaan. Maak bijvoorbeeld een LinkedIn profiel aan en maak gebruik van je online netwerk. Zelfs Facebook kan je aan een baan helpen! En je kunt bijvoorbeeld uitzendbureaus uit te buurt online volgen, zij plaatsen regelmatig nieuwe vacatures op social media.
Tip: bijna alle werkgevers bekijken hun sollicitanten op social media. Staan er berichten of foto’s op je persoonlijke pagina die je toekomstige werkgever als niet geschikt kan ervaren, dan is het aan te raden om deze te verwijderen of om je profiel niet openbaar inzichtelijk te maken.


Inschrijven bij uitzendbureau

Uitzendwerk is een prima manier om bedrijven te leren kennen. Het is misschien geen structurele oplossing, maar werk is werk en je begeeft je weer op de arbeidsmarkt. Wellicht kun je door middel van nieuwe connecties aan een vaste baan komen.


Werving- en selectiebureaus


Werving- en selectiebureaus proberen voor werkgevers de juiste persoon voor de juiste functie te vinden. Je kunt je bij dit soort bureaus (vaak) kosteloos inschrijven. Op http://www.allewervingenselectiebureaus.nl/ vind je honderden werving- en selectiebureaus. Door het selecteren van je provincie en/of branche, vind je het bureau dat je zoekt en dan kun je je inschrijven!


Carrièrebeurzen

Ooit een carrièrebeurs bezocht?
Als je gaat, ga hier dan wel goed voorbereid naar toe.
Zoek vooraf uit welke organisaties of bedrijven aanwezig zijn en selecteer de bedrijven die je interessant lijken (doe research). En zorg dat je genoeg geprinte cv’s bij je hebt.
Op een carrièrebeurs kun je nog veel meer, zoals het volgen van workshops waaronder een sollicitatieworkshop, carrièretips en feedback krijgen op je cv.

Wil je op de hoogte gehouden worden van dit soort artikelen?

Volg ons dan op je favoriete kanaal!